Forbrukslån

Kreditter

Ordet kreditt bruker i mange sammenhenger. Selve ordet kreditt brukes ganske om hverandre i de fleste sammenhenger. Her kan det være ganske mye forskjellig som gjelder. Ordet kreditt, selv om det er mye bruk, så betyr det ikke akkurat det samme. Det kan være forskjellige grunner til at ordet er brukt og det kan være forskjellige oppgaver bak selve ordet. En av de største utfordringene for deg som bruker er å passe på at du får stor hva slags kreditt og hva den innebærer for det du ønsker å bruke når ordet kommer opp. Vi tar derfor en titt på 3 forskjellige typer kreditter og hva disse betyr.

Brukskreditt

En brukskreditt er en kreditt som du kan få om du søker om den og oppfyller søkerkravene. Kreditten er ikke sikret da du får den uten at du trenger å legge egenkapital eller sikkerhet på bordet. Det er på mange måter det samme som et forbrukslån, men du slipper å avtale en nedbetalingsplan. Du kan med andre ord bruke penger og betale renter. Rentene løper hele tiden. Bruker du opp alle pengene og ikke gjør noe som helst deretter er det viktig at du tar hånd om hele lånet. Brukskreditter kan bedre konverteres til mer nedbetalingsstrukturerte lån som forbrukslån etterpå.

Kredittkort

Et kredittkort er ikke et forbrukslån eller en brukskreditt. Trenger du et lån er det viktig at du betaler i henhold til det lånet som du har tatt opp. Her kan det være mange utfordringer om du ikke vet helt nøyaktig hva det er du begir deg ut på. Skal det være noe fint så skal det være fint. Kredittkortet er et veldig fint lån som gir deg tilgang til en ramme. Rammen er et beløp penger som sier noe om hvor mye penger du kan bruke på kortet. Det kan være et bra lån. Her er derimot utfordringen at lånet er dyrt. Et dyrt lån koster mer penger enn et billig lån. Koster lånet deg mer enn det du har penger til er det viktig at du bruker mer eller at du bruker mindre, men når alt kommer til alt skal det betales. Et kredittkort har ofte over 30% rente. Det er mye og det er mer enn det du vil betale. Kredittkortene kommer derfor med en betalingsfri periode. Den første perioden er også rentefri, som generelt varer i 30-60 dager.

Forbrukslån

Trenger du penger er det viktig at du bruker penger på en god måte. Forbrukslånet er et godt lån som er billig nok til at du kan betale ned alle mulige penger på en god måte. Her snakker vi om et lån som du kan få slik at du kan betale ned et lån som er dyrt. Kredittkort er dyre. Bruk heller et billig forbrukslån. Dette lånet har en avtalt nedbetalingsperiode, som kan settes til flere år. Du får dermed god tid til å nedbetale lånebeløpet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *